ONTDEK
Filter op thema Filter op type document Filter op traject
8 resultaten gevonden Pagina 1 van de 1

Webinar dakterras NL
Webinar: Dakdetails bij platte daken: toegang tot een dakterras
webinar bouwakoestiek NL
Webinar: Bouwakoestiek: rijwoningen met een topgeluidisolatie
sarkingdaken NL
Webinar: Aansluitingsdetails voor sarkingdaken
Prefab ook voor renovaties!
Prefab ook voor renovaties!
EU zet volop in op “Renovatiegolf” om klimaatdoelstellingen te versnellen en economisch herstel te stimuleren
STUNNING Webinar over geïntegreerde, aanpasbare en betaalbare energetische renovatiepakketten voor gebouwen
STUNNING Webinar over geïntegreerde, aanpasbare en betaalbare energetische renovatiepakketten voor gebouwen
The fincancing of renovation in the social housing sector
Financiering van renovatie in de socialehuisvestingssector
Een nieuw rapport van het Joint Research Centre (JRC), een instituut van de Europese Commissie, geeft aan dat energie-efficiëntie steeds belangrijker wordt om de waarde van vastgoed te bepalen. Bepalend hiervoor is hoe bekend de labels en certificaten zijn die de overheid uitreikt. Het neemt namelijk wat tijd in beslag voordat die bekend raken bij het grote publiek. Uit onderzoek van de KUL blijkt dan weer dat energie-efficiëntie een positief effect heeft op de verkoopprijs van een woning. Woonhuizen met een EPC-score die 100 punten lager ligt, worden gemiddeld verkocht aan een prijs die 2,3 percent hoger ligt dan vergelijkbare woningen. Bij appartementen bedraagt het prijseffect 1,8 percent. Een opsplitsing in categorieën toont aan dat het effect van de EPC-score niet-lineair is. Woonhuizen met een EPC-score tussen 100 en 199 zijn gemiddeld 10,9 percent meer waard dan woningen met een EPC score tussen 400 en 499. Deze woonhuizen worden gemiddeld 25 percent sneller verkocht.
Energieperformantie belangrijk voor de vastgoedwaarde en de verkoopprijs

ACADEMIE
Bouwprofessional op zoek naar bijscholing rond renovatie? Ontdek de Buildwise Renovatieacademie!

Buildwise ontwikkelde de afgelopen weken een eigen plek op het e-learningplatform Learnworlds van het project BE REEL! Op de Buildwise Renovatieacademie kunnen (toekomstige) bouwprofessionals technische bijscholingen vinden in de vorm van informatieve video’s en documentatie over een bredere waaier aan onderwerpen rond renovatie. Alle opleidingsmodules zijn vrij toegankelijk.

Lees meer

Buildwise stelt resultaten voor van enquête “Bouwdetails bij renovatie – Wat zijn de behoeften van de sector?”

Enkele maanden geleden legde Buildwise de Belgische aannemers, architecten en studiebureaus een vragenlijst voor met als titel “Bouwdetails bij renovatie – Wat zijn de behoeften van de sector?” Heel wat bouwprofessionals vulden de enquête in!

Belangrijke conclusie: de respondenten raadplegen regelmatig de Buildwise-databank met bouwdetails, op de voet gevolgd door de databanken van fabrikanten. Deze vaststelling zette Buildwise ertoe aan om een overzichtslijst op te stellen van alle sites met bouwdetails – met een uitdrukkelijke vermelding van de sites met renovatiedetails.

Lees meer

Diagnose tool voor een eengezinswoning

Het instrument helpt professionelen om een complete diagnose te stellen voor de renovatiewerkzaamheden.

Lees meer

PILOOTPROJECTEN
Overijsselse Aanpak 2.0

Vanwege de impact van energieconversie op het milieu, vanwege de afhankelijkheid van brandstoffen uit andere landen en vanwege financiële overwegingen, is de reductie van fossiel brandstofgebruik voor de Nederlandse overheid een belangrijk thema.

Lees meer

Groningen Woont SLIM

Het Slim-project in Groningen is de publiek-private aanpak voor energiebesparing, ontwikkeld door de gemeente Groningen.

Lees meer

De Slimme Buurt

Een synopsis van de Boschse aanpak: de opzet, de werkwijze, de partijen en de resultaten.

Lees meer