Op zoek naar databanken met renovatiedetails?

  Om renovatieprojecten sneller én aan een hogere kwaliteit te realiseren, kunnen bouwprofessionals inspiratie en houvast vinden bij typedetails of details van gerealiseerde renovaties. Op Be-Renovatief.be wordt gebouwd aan een databank met dergelijke renovatiedetails, aangepast aan de actuele Belgische context. Momenteel (mei 2021) zijn er al 53 details beschikbaar (46 uit de Buildwise-databank en 7 nieuwe ontwikkeld in het kader van Be-Renovatief) en dit aantal wordt stelselmatig uitgebreid.

  Ondertussen vinden aannemers, architecten en studiebureaus op het internet meerdere andere databanken met renovatiedetails, meestal van buitenlandse oorsprong. Zo zijn er in Nederland enkele online databanken die een groot aantal goed uitgewerkte renovatiedetails bevatten (specifiek voor de Nederlandse context). Ook bij fabrikanten kunnen renovatiedetails gevonden worden. In dit schema vinden bouwprofessionals een actueel overzicht van online databanken die renovatiedetails bevatten.

  Voor bijkomende bronnen met details die niet specifiek over renovatie gaan, is er  de Normenantenne Bouwdetails van Buildwise. Omdat databanken en hun inhoud doorlopend wijzigen, is het mogelijk dat het overzicht niet-exhaustief is. Kent u nog andere websites met renovatiedetails, of zijn onderstaande databanken gewijzigd? Laat het ons weten op go4details@buildwise.be. Op deze manier kunnen we de lijst up-to-date houden.


  TRAJECT
 • Bouwdetails

 • Type
 • Artikel